Η γαλακτοβιομηχανία και παγοποιία Μιλτιάδη Μαργαρίτη | |||||||||
|
Ο Μιλτιάδης
Μαργαρίτης πρωτοδραστηριοποιήθηκε στην Κέρκυρα
το 1901 ιδρύοντας την πρώτη γαλακτοκομική μονάδα
στην Ελλάδα, διαδίδοντας την επεξεργασία του
γάλακτος και των προϊόντων του ( βούτυρο,
γιαούρτι και τυρί ). Είχε μισθώσει λιβάδια στα
οποία έβοσκαν ζώα καλής ποιότητας ( π.χ. αγελάδες )
τα οποία έφερε, αλλά προμηθεύονταν γάλα και από
διάφορους παραγωγούς. Ειδικά μεταφορικά μέσα
συγκέντρωναν το γάλα και το έφερναν στο
εργοστάσιο που ήταν στην περιοχή της Αλεπούς. Ο
εξοπλισμός ήταν σύγχρονος για την εποχή, αφού
υπήρχε ψυγείο και παγοποιείο.αλλά και συστήματα
παστερίωσης και τυποποίησης. Εκανε βέβαια εξαγωγές στην υπόλοιπη χώρα. Η παραγωγή είχε φθάσει τις 50.000 οκάδες βουτύρου, ενώ παράγονταν και 25.000 κολώνες πάγου. Η εταιρεία του από το 1924 ονομάζονταν "Societe anonyme laiterie - beurrerie Miltiades Margaritis". Είχε διατελέσει πρόξενος της Σερβίας αλλά και των Κάτω Χωρών ( Ολλανδία ) και δημοτικός σύμβουλος. Αφού μοίρασε την περιουσία του πέθανε πάμφτωχος το 1939.
|
Κατεργασία Βουτύρου Πίεση Βουτύρου ο
Μιλτ.Μαργαρίτης
|